آموزش تحلیل تکنیکال فارکس و ارزهای دیجیتال
منو سایت
شما اینجا هستید

تحلیل تکنیکال با اندیکاتور RSI

برای مشاهده ویدیوهای آموزشی ابتدا ( وارد حساب کاربری ) یا ( عضو سایت ) شوید.

سپس از ستون سمت چپ گزینه ( شرکت در دوره ) را کلیک کنید تا ویدیو برای شما نمایش داده شود.

 

اندیکاتور شاخص قدرت نسبی RSI با هدف اندازه گیری حرکت اخیر قیمت یک دارایی برای مشخص کردن شرایط اشباع خرید و اشباع فروش در بازار به کار گرفته می شود. این ابزار نوعی اوسیلاتور مومنتوم به حساب می آید که زیر نمودار قیمت و در محدوده 0 تا 100 نمایش داده می شود.

معرفی اندیکاتور RSI

معمولا معامله گران سطح 50 را در این اوسیلاتور در نظر می گیرند؛ در صورتی که عددی بالاتر از 50 را نشان دهد (اشباع خرید)، روند را صعودی پیش بینی می کنند. در مقابل، اگر عددی زیر 50 را نشان دهد مومنتوم را نزولی (اشباع فروش) می بینند.

نحوه استفاده از اندیکاتور RSI

اندیکاتور RSI می تواند به روش های مختلفی برای تعیین روند بازار استفاده شود؛ محبوب ترین روش برای پیش بینی روند بازار این است که بدانیم یک دارایی بیش از حد خریداری شده یا به فروش رفته است. می توان مناطق بیش از حد خرید یا فروش در گذشته را مورد بررسی قرار داد تا ببینیم قیمت ها چه مدت بیش از حد خریده شده یا به فروش رفته اند.

مناطق اشباع خرید و اشباع فروش

به طور کلی، زمانی که اندیکاتور RSI از محدوده 30 عبور کند، یک سیگنال صعودی و زمانی که از 70 عبور کند، یک سیگنال نزولی محسوب می شود. به عبارت دیگر، می توان گفت که مقادیر 70 یا بالاتر برای اندیکاتور RSI، نشان می دهد که یک دارایی بیش از حد خرید یا ارزش گذاری شده (اشباع خرید) و ممکن است برای تغییر روند یا عقب نشینی (اصلاح) قیمت آماده شود. قرائت RSI 30 یا کمتر نشان دهنده شرایط فروش بیش از حد یا ارزش گذاری کم است.

اشباع خرید زمانی است که دارایی در سطح قیمتی بالاتر از ارزش واقعی (یا ذاتی) آن معامله می شود. معامله گرانی که نشانه هایی از خرید بیش یک دارایی را مشاهده می کنند، انتظار اصلاح قیمت یا تغییر روند دارند، بنابراین ممکن است دارایی خود را بفروشند.

همین ایده در مورد فروش بیش از حد (اشباع فروش) نیز صدق می کند. می توان آن را به عنوان معامله با قیمتی کمتر از ارزش واقعی در نظر گرفت. معامله گرانی که به دنبال چنین سیگنالی هستند، ممکن است انتظار اصلاح قیمت یا تغییر روند را داشته باشند و تصمیم به خرید بگیرند.

محدودیت های اندیکاتور RSI

هیچ استراتژی کامل و بی نقصی که سود صددرصد را تضمین کند وجود ندارد. مانند هر شاخص و استراتژی سرمایه گذاری، اندیکاتور RSI نیز محدودیت های خاصی دارد. در ادامه به برخی از این محدودیت ها اشاره می کنیم.

اندیکاتور RSI می تواند گاهی سیگنال های مبهم یا گمراه کننده ای بدهد که منجر به تصمیمات اشتباه در معامله و ضرر معامله گران شود. هنگامی که بازارها روند قوی نشان می دهند، استفاده از اندیکاتور RSI پیشنهاد نمی شود.

همچنین ممکن است موردی وجود داشته باشد که اندیکاتور RSI بتواند بدون نشان دادن روند واضح حرکت کند، یا برای مدت طولانی در منطقه اشباع خرید یا اشباع فروش باقی بماند؛ این نمی تواند به سرمایه گذاران یا معامله گران کمک کند تا دید روشنی نسبت به حرکت احتمالی یا روند قیمت داشته باشند.

مزایای استفاده از اندیکاتور RSI

اندیکاتور RSI از ابزارهای تحلیل تکنیکال محبوب در میان معامله گران است. معامله گران و سرمایه گذاران این اندیکاتور را به دلیل ویژگی هایی که در ادامه ذکر می کنیم در تحلیل های خود به کار می برند :

  1. قابل اجرا برای انواع بازارهای مالی و در هر بازه زمانی؛
  2. شناسایی نقاط بالقوه ورود (خرید) و خروج (فروش)؛
  3. نمایش نمای کلی از حرکت قیمت، روندها و تغییر روندها؛
  4. استفاده ساده و آسان؛
  5. ارزیابی نسبتا آسان و کسب اطلاعات مورد نیاز؛
  6. یک ابزار مستقل یا قابل ترکیب با سایر اندیکاتورهای تکنیکال.


سخن پایانی

اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI) با بررسی گرایش بازار، نقاط اشباع فروش و اشباع خرید را شناسایی می کند.

سیاوش آهی

سیاوش هستم تریدر و تحلیل گر فارکس (طلا و نقره) و کریپتوکارنسی، برنامه نویس php، مالک و موسس برند راهکارنوین.


اطلاعات بیشتر
comment برای درج دیدگاه باید در دوره شرکت کنید

دوره های مرتبط