آموزش تحلیل تکنیکال فارکس و ارزهای دیجیتال
منو سایت
شما اینجا هستید

تحلیل تکنیکال با اندیکاتور بولینگر باند

برای مشاهده ویدیوهای آموزشی ابتدا ( وارد حساب کاربری ) یا ( عضو سایت ) شوید.

سپس از ستون سمت چپ گزینه ( شرکت در دوره ) را کلیک کنید تا ویدیو برای شما نمایش داده شود.

 

یکی دیگر از این اندیکاتورها به نام باند بولینگر یا بولینگر بندز ( Bollinger Bands ) است. این اندیکاتور به خاطر سادگی و همه کاره بودن خود مورد استقبال معامله گران زیادی قرار گرفته و برای همین استفاده از آن می تواند اطلاعات بسیار مفیدی را در اختیارتان قرار دهد.

اندیکاتور باندهای بولینگر از سه خط تشکیل شده که یکی از آن ها در مرکز و دوتای دیگر در بالا و پایین آن قرار دارند. معامله گران می توانند از این خطوط و نواحی بین آن ها برای تحلیل قیمت دارایی مورد نظر خود استفاده کنند. در واقع خط میانی همان میانگین متحرک ساده» (Simple Moving Average) یا SMA است و به دو خط بالا و پایین آن نیز باند یا نوار گفته می شود. این دو خط معمولا انحراف معیار بالا و پایین میانگین متحرک ساده به حساب می آیند.

باندهای اندیکاتور بولینگر به تغییرات قیمت دارایی مورد تحلیل واکنش نشان داده و همزمان با آن تغییر می کنند. تحلیل گران نیز از اطلاعات به دست آمده از نحوه ارتباط حرکت قیمت نسبت به حرکت باندهای بولینگر برای تصمیم گیری برای ورود و خروج به معامله کمک می گیرند.

آموزش معامله با اندیکاتور باند بولینگر

همان طور که گفتم بولینگر بندز یک اندیکاتور تحلیل تکنیکال است؛ این یعنی شما می توانید نمودار دارایی مورد نظر خود را باز کرده و با انتخاب این اندیکاتور خطوط و محدوده های مربوط به آن را روی نمودار مشاهده کنید. برای مثال می توانید نمودار رمزارزی مثل بیت کوین» (Bitcoin) را در پلتفرم هایی مثل تریدینگ ویو» (Trading View) باز کرده و از بین اندیکاتورهای موجود گزینه Bollinger Bands را انتخاب کنید.

کاربردهای اندیکاتور بولینگر باند

  • پیدا کردن سطوح حمایت و مقاومت

زمانی که قیمت یک دارایی به باند بالای این اندیکاتور می رسد، معامله گران معمولا انتظار دارند این خط به عنوان مقاومت عمل کرده و قیمت را به پایین برگرداند. به همین ترتیب، باند پایین نیز به عنوان حمایت عمل کرده و معمولا قیمت را به بالا هدایت می کند.

باند یا خط وسط نیز بسته به روند حرکت قیمت می تواند هم نقش حمایت را داشته و هم به عنوان مقاومت عمل کند. در واقع زمانی که قیمت دارایی مورد نظر در پایین خط میانی قرار دارد، معامله گران انتظار دارند خط میانی مانند یک سطح مقاومتی عمل کند، در صورتی که اگر بالای خط میانی باشد، معمولا این خط نقش حمایت را ایفا خواهد کرد.

  • تحلیل نوسانات بازار

جمع یا باز شدن باندهای بولینگر نشان دهنده وجود نوسان در بازار است. زمانی که خطوط بالا و پایین اندیکاتور باندهای بولینگر از خط میانی دورتر می شوند، بدین معنی است که یا در حال حاضر نوسانات شدیدی در بازار شکل گرفته یا به زودی شاهد چنین نوساناتی خواهیم بود.

همچنین زمانی که فاصله بین خطوط بالا و پایین نسبت به خط میانی کمتر می شود و به اصطلاح باندهای بولینگر جمع می شوند، احتمال اینکه روند فعلی در پایان خود باشد زیاد خواهد بود.

  • پیدا کردن سطوح بیش خرید و بیش فروش

در بازارهای مالی از اصطلاح بیش خرید یا Overbought زمانی استفاده می شود که قیمت یک دارایی از ارزش واقعی آن بیشتر باشد یا به عبارت دیگر معامله گران دارایی مورد نظر را با قیمتی بیشتر از ارزش واقعی آن خریدوفروش کنند. به همین ترتیب اصطلاح بیش فروش یا Oversold نیز زمان هایی کاربرد دارد که دارایی مورد نظر با قیمتی کمتر از ارزش واقعی خود معامله شود.

از اندیکاتور باند بولینگر برای شناسایی این نقاط استفاده می شود؛ در واقع زمانی که شما بولینگر بندز را روی نمودار یک دارایی مثل بیت کوین اعمال کنید، می توانید نقاط بیش فروش و بیش خرید این رمزارز را شناسایی کرده و متناسب با آن معامله کنید.

به عبارت دیگر، زمانی که قیمت یک دارایی از خط بالای این اندیکاتور فراتر رود، نشان می دهد که وارد منطقه بیش خرید شده و دارایی مورد نظر بیشتر از ارزش واقعی خود معامله می شود. به همین ترتیب، نفوذ به زیر خط پایین این اندیکاتور نیز خبر از ورود به ناحیه بیش فروش می دهد.

بدین ترتیب می توانید در مناطق بیش خرید به فروش دارایی در حال معامله خود فکر کنید و در مناطق بیش فروش نیز با در نظر گرفتن عوامل دیگر خریدهای خود را انجام دهید.

  • تعیین روند صعودی یا نزولی

یکی دیگر از کاربردهای اندیکاتور باند بولینگر این است که به کمک آن می توان تشخیص داد، روند فعلی قیمت یک دارایی به حرکت صعودی یا نزولی خود ادامه خواهد یا به زودی با تغییر روند مواجه خواهد شد.

برای مثال زمانی که قیمت دارایی مورد نظر مدام به خط بالای این اندیکاتور اصابت می کند، نشان می دهد که روند صعودی قدرت بالایی دارد. همچنین اگر قیمت بعد از برخورد با باند بالایی تغییر جهت داده و به پایین خط میانی نرود، در صورتی که دوباره به سمت خط بالایی حرکت کند، باز هم نشان دهنده قدرت بالای روند صعودی خواهد بود.

با این حال اگر در سناریوی قبلی قیمت به سمت خط پایین این اندیکاتور حرکت کند، نشان می دهد که روند صعودی فعلی در حال تضعیف است و ممکن است قیمت دارایی مورد نظر به زودی کاهش یابد.

  • معامله با استراتژی Bollinger Squeeze

برخی اوقات پیش می آید که روی نمودار دارایی مورد نظرمان می بینیم که خطوط بالا و پایین اندیکاتور بولینگر بندز بسیار به قیمت فعلی نزدیک می شوند. این شرایط نشان دهنده نوسان پایین در بازار و حرکت قیمت در یک محدوده معاملاتی کوچک است. بهترین کار در چنین شرایطی این است که صبر کنید و منتظر باشید قیمت دارایی مورد نظر یکی از خطوط بالایی یا پایینی را بشکند و سپس متناسب با جهت بازار معامله کنید.

برای مثال اگر قیمت از خط بالایی به سمت بالا عبور کرد، احتمال اینکه به حرکت صعودی خود ادامه دهد، زیاد خواهد بود. در این شرایط شما نیز می توانید یک معامله خرید یا لانگ» (Long) باز کرده یا به صورت نقدی دارایی مورد نظر خود را خریداری کنید. همچنین اگر خط پایینی به سمت پایین شکسته شود، می توانید به معامله فروش یا شورت» (Short) فکر کرده یا دارایی خود را بفروشید؛ چون احتمال ادامه حرکت نزولی بیشتر خواهد بود.

  • معامله با استراتژی Bollinger Bounce

استراتژی معاملاتی دیگری که با استفاده از اندیکاتور باند بولینگر می توان از آن استفاده کرد به Bollinger Bounce معروف است. از این استراتژی برای شناسایی تغییر روند استفاده شده و روش کار آن نیز بدین صورت است که بعد از برخورد قیمت دارایی مورد نظر به یکی از باندهای بالا یا پایین، می توان انتظار چرخش حرکت آن را داشت.

این استراتژی بیشتر در زمان هایی جواب می دهد که بازار در حال تثبیت باشد؛ در این صورت می توانید بعد از برخورد قیمت با خط پایین این اندیکاتور معاملات لانگ و بعد از برخورد با خط بالای آن معاملات شورت باز کنید.


سخن پایانی

سادگی و پرکاربرد بودن اندیکاتور باند بولینگر یا Bollinger Bands باعث شده تا بسیاری از معامله گران کم تجربه و حرفه ای از آن برای تحلیل دارایی مورد نظر خود استفاده کنند. با اضافه کردن این اندیکاتور سه خط به نمودار دارایی در حال تحلیل شما اضافه می شود که با استفاده از آن ها می توانید سطوح حمایت و مقاومت را تشخیص دهید، نوسانات بازار را اندازه بگیرید، سطوح بیش خرید و بیش فروش را شناسایی کنید و از استراتژی های دیگر معاملاتی کمک بگیرید.

 

برای آموزش بیشتر و یادگیری تحلیل با این اندیکاتور ویدیو آموزشی مربوط به آن، در همین صفحه را ملاحظه بفرمایید.

 

سیاوش آهی

سیاوش هستم تریدر و تحلیل گر فارکس (طلا و نقره) و کریپتوکارنسی، برنامه نویس php، مالک و موسس برند راهکارنوین.


اطلاعات بیشتر
comment برای درج دیدگاه باید در دوره شرکت کنید

دوره های مرتبط