آموزش تحلیل تکنیکال فارکس و ارزهای دیجیتال
منو سایت
شما اینجا هستید

حساب ECN چیست؟

حساب ECN چیست؟

ECN نوعی بورس رایانه ای است که مخفف Electronic Communication Network و به معنی شبکه ارتباطات الکترونیکی است، همچنین بروکرهای ECN سفارشات خرید و فروش شما را به صورت مستقیم در بازار فارکس و در بستر شبکه ECN با دیگر سفارش ها مطابقت می دهند.

با استفاده از این روش، نقش واسط میان خریدار و فروشنده در فارکس برداشته می شود و افراد می توانند مستقیماً و بدون واسطه از قیمت های خرید و فروش موجود در این شبکه استفاده می کنند، به همین دلیل است که بروکرهای ECN کمیسیون اندکی از معامله گران می گیرند.

به صورت کلی دو نوع بروکر وجود دارد:

1. بروکرهای مارکت میکر

2. بروکرهای ECN

بروکرهای ECN بروکرهای بدون میز معاملات No Dealing Desk (NDD) به حساب می آیند و بروکرهای مارکت میکر بروکرهای با میز معاملات (DD) Dealing Desk هستند.

اگر بخواهیم خیلی ساده تفاوت این دو نوع بروکر را توضیح دهیم باید بگوییم که مارکت میکرها عمدتاً خودشان طرف مقابل معامله شما هستند، درحالیکه بروکرهای ECN خودشان طرف مقابل معامله شما نیستند و در عوض نقدینگی را از شبکه ECN و بدون واسطه برای شما فراهم می کنند.

ما در این قسمت بروکرهای ECN و ساختار انجام معاملات در آنها را بررسی می کنیم.

نحوه معامله کردن با بروکرهای ECN

بروکرهای ECN واسطه های مالی هستند و همان طور که از نام آن ها پیداست از شبکه ای به نام ECN برای انجام سفارشات مشتریان خود استفاده می کنند اما شبکه ECN چیست؟

شبکه ECN مخفف عبارت Electronic Communications Network و به معنای شبکه ارتباطات الکترونیکی است، در این شبکه بزرگ، بانک ها، تریدرها، صندوقه ای پوشش ریسک، مؤسسات و بروکرها فعالیت می کنند.

ECN، یک شبکه الکترونیکی است که از طریق آن خریداران و فروشندگان می توانند به صورت مستقیم با یکدیگر معامله کنند، در این سیستم که برای مطابقت دادن سفارش های خرید و فروش معامله گران فراهم شده است، جزئیات مربوط به قیمت و سفارش ها مشخص است.

نقش بروکر ECN به هنگام انجام سفارش ها در این است که سفارش شما را باقیمت های موجود در این شبکه تطبیق دهد، برخلاف بروکرهای مارکت میکر که طرف دیگر معامله شما هستند، بروکرهای ECN نقشی در معامله شما ندارند (در ادامه مطلب درباره بروکرهای مارکت میکر بیشتر صحبت می کنیم).

میزان کارمزد بروکرهای ECN

همان طور که گفتیم به دلیل اینکه بروکرهای ECN نقشی در انجام معاملات شما ندارند و فقط یک واسط برای معاملات خرید و فروش شما هستند، مبلغ بسیار کمی به عنوان اسپرد می گیرند (در برخی موارد، میزان اسپرد صفر است)، با این وجود بروکرهای ECN، برای انجام سفارشات، از مشتریان مبلغ ثابتی به عنوان کمیسیون دریافت می کنند.

مزایا و معایب بروکرهای ECN

معامله کردن با بروکرهای ECN مزایا و معایبی دارد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم.

مزایای بروکرهای ECN

  • سرعت: سرعت اجرای معاملات در بروکرهای ECN به دلیل وصل شدن سفارشات معامله گران به شبکه ECN بیشتر است.
  • شفافیت قیمت: در این سیستم، قیمت ها به صورت شفاف در اختیار تمام شرکت کنندگان ECN قرار دارند و همین موضوع باعث می شود تا امکان دست کاری قیمت به شدت محدود شود.
  • تاریخچه قیمت: تاریخچه قیمت ها تا حدی مشخص است و افراد می توانند بدینوسیله روند موجود در بازار را تجزیه و تحلیل کنند.
  • اسپرد: به دلیل اینکه بروکرها سفارش شمارا مستقیماً به این شبکه متصل می کنند، میزان اسپرد حساب های ECN بسیار کم است.

معایب بروکرهای ECN

  • کمیسیون: شاید بتوان گفت مهمترین ایراد بروکرهای ECN، دریافت کمیسیون به عنوان کارمزد است البته بسته به اینکه چه بروکری را انتخاب می کنید، مقدار کمیسیون متفاوت خواهد بود.
  • سپرده گذاری: مقدار شارژ اولیه حساب معمولاً در بروکرهای ECN بیشتر از سایر بروکرها است.
  • اسپرد: در برخی مواقع که میزان نوسانات در بازار بسیار زیاد است، امکان واید شدن یا بیشتر شدن اسپرد وجود دارد.
  • اسلیپج: امکان اسلیپج یا لغزش قیمت در بروکرهای ECN وجود دارد که البته لغزش قیمت در بروکرهای مارکت میکر هم وجود دارد.

تفاوت بروکر ECN و حساب ECN چیست؟

بروکرها معمولاً ترکیبی از مارکت میکر و ECN هستند، هیچکدام از این دو نوع سیستم به خودی خود بد نیستند اما از آنجایی که سبک معاملاتی تریدرها متفاوت است، بروکرها سعی می کنند در قالب حساب های معاملاتی متنوع خواسته های مشتریان خود را فراهم کنند، به همین علت است که به هنگام ثبت نام در بروکر با حساب های معاملاتی متنوعی رو به رو می شوید که معمولاً یکی از آن ها حساب ECN است.

در حساب معاملاتی ECN، بروکر سفارشات شما را از طریق شبکه گسترده ECN و بدون واسطه انجام می دهد اما مثلاً در حساب های استاندارد همان بروکر، سفارشات از طریق سیستم مارکت میکر یا همان با میز معاملات انجام می شود، البته همه بروکرها حساب ECN ندارند پس بهتر است قبل از ثبت نام انواع حساب های معاملاتی آنها را بررسی کنید.

۶ روش برای تشخیص بروکرهای ECN

گاهی بروکرها فقط از اسم ECN استفاده می کنند اما بروکر ECN واقعی نیستند. برای اینکه بفهمید بروکری که قصد کار کردن با آن را دارید یک بروکر ECN واقعی است یا نه، به روش هایی که در ادامه توضیح می دهیم، دقت کنید.

  1. روش اول تشخیص بروکر ECN

اگر بروکر شما یک بروکر ECN واقعی باشد باید در توافقنامه مشتری این موضوع را با شفافیت اعلام کرده باشد، پس شما می توانید با خواندن این توافقنامه متوجه بشوید که بروکرتان واقع ECN است یا نه.

  1. روش دوم تشخیص بروکر ECN

اگر بروکر ECN شما (یا حساب ECN در بروکر شما) اسپرد ثابتی داشته باشد، نشانه این است که بروکر شما ECN نیست، اسپردهای بروکرهای ECN شناور و متغیر هستند.

  1. روش سوم تشخیص بروکر ECN

سعی کنید همیشه اسلیپج (لغزش قیمت ها) را چک کنید، وجود اسلیپیج مثبت و منفی در بروکرهای ECN طبیعی است اما اگر کارگزار شما فقط اسلیپج منفی را در سفارش تان اعمال می کند، احتمالاً بروکر ECN واقعی نیست.

  1. روش چهارم تشخیص بروکر ECN

حجم سفارشات خود را چک کنید، بعضی از بروکرها که ECN واقعی نیستند، سفارشات با حجم بالا را قبول نمی کنند، برای این کار شما می توانید سفارشی مثلاً به اندازه ۵ لات بازکنید، اگر بروکر سفارش شما را رد کرد، احتمالاً بروکر ECN واقعی نیست.

  1. روش پنجم تشخیص بروکر ECN

یکی دیگر از مواردی که می تواند در تشخیص واقعی بودن بروکر ECN به شما کمک این است که آیا کارگزار شما، برای تعیین حد سود و حد ضرر، محدودیت اعمال کرده است یا نه.

این محدودیت ها به این شکل است که مثلاً با چه فاصله ای از قیمت فعلی می توانید استاپ لاس یا تیک پرافیت تعیین کنید، اگر این محدودیت ها وجود داشته باشند، کارگزار شما یک بروکر واقعی ECN نیست، این محدودیت ها در قالب تعیین یک مقدار مشخص برای Stops Level صورت می گیرد.

برای چک کردن استاپ لول می توانید وارد نرم افزار متاتریدر شده و از قسمت Market Watch روی جفت ارز موردنظر خود راست کلیک کرده و با انتخاب گزینه Specification، میزان استاپ لول خود را مشاهده کنید.

این عدد در بروکرهای ECN صفر است.

  1. روش ششم تشخیص بروکر ECN

در این قسمت می خواهیم مفهوم بروکرهای مارکت میکر را به زبان ساده توضیح بدهیم. بروکرهای مارکت میکر از نوع بروکرهای با میز معاملات (DD) هستند و در بیشتر موارد طرف مقابل معامله شما، خودشان هستند.

همان طور که می دانید فارکس بازار بزرگی است و شما به عنوان تریدر باید از طریق بروکرها با این بازار ارتباط برقرار کنید. بروکرهای خُرده فروش راه ارتباط معامله گران با بازار فارکس هستند، در اینگونه معاملات شما مالکیت ارزها را نخواهید داشت، تنها کاری که در این معاملات انجام می دهید پیش بینی قیمت است، بسیاری از افراد بر این باور هستند که سود بروکرهای مارکت میکر در ضرر مشتری است، ولی در واقع اینگونه نیست.

این نوع از بروکرها، هم قیمت پیشنهادی فروش و هم قیمت پیشنهادی خرید را ارائه می‎دهند، به این معنی که آن ها هم سفارشات خرید و هم سفارشات فروش مشتریان خود را اجرا می کنند بنابراین نسبت به تصمیمات یک معامله گر انفرادی و تکی بی‎تفاوت هستند، در نتیجه به اینکه یک تریدر خاص سود می کند یا ضرر، کاری ندارند.

برای مثال اگر شما سفارش خرید 1000 واحد از یک جفت ارز مثل EUR/USD را به بروکر مارکت میکر خود سفارش دهید برای انجام این معامله، کارگزار شما ابتدا سعی می‎کند یک سفارش فروش مناسب با خرید شما از سایر مشتریان خود پیدا کند و یا در صورت توان خودش طرف دیگر این معامله قرار بگیرد، اما اگر چنین سفارشی پیدا نشود، معامله شمارا به تأمین کننده نقدینگی منتقل می کند، تأمین کننده نقدینگی (Liquidity Provider) در اصل یک نهاد بزرگ و معتبر جهانی است، مانند بانک های بزرگ که به راحتی دارایی های مالی را خرید و فروش می‎کنند که با این کار ریسک را به حداقل رسانده بدون اینکه طرف دیگر معاملات شمارا برعهده گرفته باشند و تنها از اسپرد درآمد کسب می کنند.

آیا بروکرهای مارکت میکر از ضرر معامله گران سود می کنند؟

در واقع بروکرهای مارکت میکر سعی میکنند از سه روش برای انجام سفارشات شما استفاده کنند:

۱- وقتی شما سفارشی را باز می کنید، آنها طرف دیگر معامله شما می شوند.

۲- وقتی شما سفارشی را باز می کنید، آنها طرف مقابل معامله شما را از دیگر مشتریان شان انتخاب می کنند.

۳- وقتی شما سفارشی را باز می کنید، آنها سفارش شما را برای لیکوئیدیتی پروایدرها یا فراهم کنندگان نقدینگی در فارکس می فرستند.

با این حساب، این گفته که سود شما ضرر بروکر است کاملاً صحیح نیست چون اولاً اگر مشتریان یک بروکر دائماً ضرر کنند، بعد از مدتی دست از کار می کشند و بروکر بدون مشتری می ماند، دوما در بسیاری از موارد بروکرها سفارش شمارا به لیکوئیدیتی پروایدرها می سپارند و فقط از طریق کارمزد، کسب درآمد می کنند.

بروکر مارکت میکر بهتر است یا ECN؟

انتخاب نوع بروکر کاملاً به شما و نحوه معامله کردنتان بستگی دارد، اگر ترجیح می دهید به جای اسپرد صفر یا بسیار کم، کمیسیون پرداخت کنید، می توانید از بروکرهای ECN استفاده کنید اما اگر ترجیح می دهید کمیسیونی پرداخت نکنید، از بروکرهای مارکت میکر با اسپرد بیشتر استفاده کنید.

اگر قصد دارید معاملات کوتاه مدت انجام دهید، میزان استاپ لول برای شما اهمیت پیدا می کند، در این صورت اگر حداقل استاپ لول در بروکرهای مارکت میکر برایتان مناسب نبود، می توانید از بروکرهای ECN یا حساب های ECN استفاده کنید.

امروزه اکثر بروکرها ترکیبی از مارکت میکر و ECN هستند و شما به راحتی می توانید با انتخاب یکی از حساب های معاملاتی در بروکر موردنظرتان یکی از این دو شیوه را انتخاب کنید.

همان طور که گفتیم هیچکدام از این دو نوع بروکر به خودی خود، خوب یا بد نیستند و شما باید با توجه به شرایط و سبک معاملاتی خود یکی از آنها را انتخاب کنید.

سوالات متداول

۱- بروکر ECN چیست؟

بروکر ECN نوعی بروکر است که سفارش های شما را بدون واسطه به شبکه ECN و لیکوئیدیتی پروایدرها وصل می کند.

۲- بروکر مارکت میکر چیست؟

بروکر مارکت میکر نوعی از بروکر است که معمولاً طرف مقابل سفارش خرید و شما را می گیرد و قیمت های خرید و فروش خود را پیشنهاد می دهد البته مارکت میکرها همیشه از این روش استفاده نمی کنند که در متن مقاله راجع به این قضیه توضیح داده ایم.

۳- مزیت های بروکر ECN چیست؟

اسپرد صفر یا خیلی کم، سرعت بالای اجرای سفارشات، شفافیت در قیمت های خرید و فروش و... از جمله مزیت های بروکرهای ECN است.

بهار بهرامی
comment برای درج دیدگاه لطفا وارد شوید