آموزش تحلیل تکنیکال فارکس و ارزهای دیجیتال
منو سایت
شما اینجا هستید

تحلیل تکنیکال با رسم کانال

برای مشاهده ویدیوهای آموزشی ابتدا ( وارد حساب کاربری ) یا ( عضو سایت ) شوید.

سپس از ستون سمت چپ گزینه ( شرکت در دوره ) را کلیک کنید تا ویدیو برای شما نمایش داده شود.

 

کانال قیمت یا Parallel Channel الگویی در تحلیل تکنیکال است که روزانه میلیون ها نفر در سرتاسر جهان از آن برای کسب درآمد از بازارهای مالی استفاده می کنند. این الگو در واقع یک محدوده معاملاتی است که از ترکیب دو خط روند موازی به وجود می آید.

در کل سه نوع کانال داریم که به جهت حرکت قیمت بستگی دارد. این سه نوع شامل کانال افزایشی یا صعودی، کانال کاهشی یا نزولی و کانال افقی می شود که در ادامه بیشتر در مورد تفاوت های آن ها صحبت خواهیم کرد.

دو خط روندی که کانال ها را تشکیل می دهند در حقیقت نقش حمایت و مقاومت را دارند و قیمت با برخورد به آن ها تغییر جهت داده و درون این کانال به حرکت خود ادامه می دهد. علاوه بر این، نکته مهمی که در مورد کانال های قیمت وجود دارد این است که می توان از آن ها در تایم فریم های روزانه، هفتگی یا هر بازه زمانی دیگر استفاده کرد.

برای رسم الگوی کانال نیز تنها کافی است حداقل دو سقف یا کف را به یکدیگر متصل کنید تا خط روندها رسم شوند. هرچه تعداد سقف ها یا کف های به هم متصل شده بیشتر باشد، نشان می دهد که کانال رسم شده از اعتبار بیشتری برخوردار است.

الگوهای تحلیل تکنیکال

اگر کانال با شیب رو به بالا تشکیل شده باشد، قیمت با نوسان در داخل آن به سمت بالا حرکت می کند. برای همین به این کانال، کانال افزایشی یا صعودی (Ascending Channel) می گویند.

در طرف دیگر، اگر شیب کانال به سمت پایین بوده و قیمت با نوسان در آن با کاهش روبه رو شود، کانال مورد نظر کانال کاهشی یا نزولی (Descending Channel) خواهد بود.

در صورتی هم که قیمت دارایی مورد نظر در بین دو خط روند افقی در حال نوسان باشد به کانال تشکیل شده یک کانال افقی (Horizontal Channel) گفته خواهد شد.

چرا قیمت دارایی ها به کانال واکنش نشان می دهند؟

دلیل واکنش قیمت به کانال این است که بیشتر معامله گران این الگوها را شناسایی کرده و در نقاط مهم آن به خرید و فروش می پردازند.

واقعیت مسئله این است که الگوی کانال نیز مانند هر الگوی دیگری که در تحلیل تکنیکال از آن استفاده می شود، به این دلیل جواب می دهد که تقریبا تمام معامله گران و سرمایه گذاران با آن آشنا هستند و آن را روی نمودارهای خود ترسیم می کنند. برای همین هر چه تعداد افراد بیشتری این کانال ها را رسم کنند، احتمال اینکه در نقاط حساس آن از معامله خارج شوند یا وارد معامله شوند بیشتر خواهد بود.

نمودار یک دارایی را فرض کنید که به تازگی عرضه شده است. در ابتدا قیمت این دارایی 1 دلار است و سرمایه گذاران علاقه مند به خرید آن هستند. برای همین قیمت آن خیلی زود به 4.5 دلار افزایش پیدا می کند.

زمانی که قیمت این دارایی به 4.5 دلار رسید، افرادی که در قیمت های پایین اقدام به خرید آن کرده بودند، برای نقد کردن سودهای خود اقدام به فروش می کنند. این کار باعث می شود تا با افزایش عرضه و کاهش قیمت، افراد بیشتری اقدام به فروش کنند و بدین ترتیب قیمت تا 2 دلار نیز پایین می آید.

در این شرایط از نظر برخی از معامله گران چون قیمت این دارایی قبلا تا ۴.۵ دلار بالا رفته برای همین قیمت 2 دلار برای آن ارزان به نظر می رسد و آن ها اقدام به خرید می کنند. این کار باعث افزایش قیمت تا 5 دلار می شود و دوباره برخی از افراد با این استدلال که قبلا در قیمت 4.5 دلار فشار فروش وجود داشته، دارایی های خود را می فروشند و سود خود را برمی دارند.

اما این بار در مقایسه با 5 دلار، قیمت 2.5 دلار ارزنده به نظر می رسد و معامله گران دوباره تمایل به خرید پیدا می کنند.

بدین ترتیب، حرکات زیگزاگی که درون کانال های قیمت شاهد آن هستیم به وجود می آید. با تغییر فاندامنتال و گذشت زمان بالاخره قیمت دارایی مورد نظر از کانال خارج می شود و ممکن است یک کانال یا الگوی تکنیکال دیگری را تشکیل دهد.

آموزش معامله با الگوی کانال قیمت

یکی از راحت ترین راه ها برای معامله با کانال های قیمت این است که فرض کنید قیمت درون کانال باقی خواهد ماند. برای همین زمانی که قیمت با خط روند بالا برخورد کرد، می توانید به یک معامله فروش یا «شورت» (Short) فکر کنید و زمانی هم که قیمت به خط روند پایین می رسد معامله خرید یا «لانگ» (Long) باز کنید.

روش دیگر استفاده از استراتژی معامله با شکست ها است. در این استراتژی زمانی که قیمت از خط روند بالا عبور کند و به اصطلاح آن را بشکند، معامله خرید و زمانی که قیمت از خط روند پایین عبور کند معامله فروش باز می شود. با این حال فراموش نکنید که کانال های قیمت الگوهای بسیار قدرتمندی هستند و برای همین بسیاری از معامله گران به درست عمل کردن آن ها اطمینان دارند. برای همین ممکن است برخی اوقات با اینکه قیمت از کانال عبور می کند، ولی ممکن است دوباره به داخل آن برگشته و به اصطلاح شکست جعلی کرده باشد.

سخن پایانی

کانال کشی در تحلیل تکنیکال یکی از الگوهای پراستفاده و معتبر در بازارهای مالی است که خبر از نوسان قیمت دارایی های مختلف در یک محدوده خاص می دهد. این محدوده به شکل دو خط روند موازی ایجاد می شود و می تواند صعودی، نزولی یا افقی باشد.

سیاوش آهی

سیاوش هستم تریدر و تحلیل گر فارکس (طلا و نقره) و کریپتوکارنسی، برنامه نویس php، مالک و موسس برند راهکارنوین.


اطلاعات بیشتر
  • مهرداد استیری
    مهرداد استیری

    توضیحات جامع و کامل بود برای این مبحث ممنون سیاوش جان


    مدیر سایت: خواهش میکنم

    ثبت دیدگاه و نظر شما

comment برای درج دیدگاه باید در دوره شرکت کنید

دوره های مرتبط